Volim reciklirati jela. Uvijek super ispadnu. 

Sinoć smo se vrlo kasno dosjetili palačinki i primili se tave! Za čudo, nismo ih sve pojeli. S obzirom da se to zaista vrlo rijetko dogodi, već sam počela mozgati što sutra s njima?! Odlučila sam ih napuniti i zapeći. Čime ih napuniti ovisi o tome čega ima u frižideru 🙂

SASTOJCI :

  • Palačinke (10-12 palačinki)
  • Prosciutto cotto (170 g)
  • Mozzarella (100g)
  • Dimljeni sir (50g)
  • Skuta (150 g)
  • Bešamel umak
  • Sviježi origano
  • Papar

POSTUPAK:

Palačinke napunite prosciuttom cotto, mozzarellom i naribajte malo dimljenog sira, ne previše da ne prevlada okusom. Posipajte ih sviježim origanom i prstohvatom sviježe mljevenog papra. Zarolajte ih i slažite jednu do druge u lim.

Napravite Bešamel umak.

BEŠAMEL: 

SASTOJCI:

  • Maslac (80g)
  • Brašno (2-3 žlice)
  • Mlijeko 3 dcl
  • Sol
  • Papar
  • Mjere su relativne , bitno je postići srednje gustu, kremastu teksturu.

Rastopite maslac i dodajte brašno, miješajte dok se smjesa ne sjedini te postepeno dodajte mlijeko. Začinite soli i svježe mljevenim paprom. Kad umak provrije, kuhajte 1-2 min .

Palačinke prelijte bešamelom, po njima razmrvite skutu te naribajte ostatak dimljenog sira.  Pecite 20-30 min  na 190′. Kada se ispeku dodatno ih začinite svježim origanom.

Budite kreativni, ne bacajte hranu! 😉  

Dobar tek!

Autor: KATARINA VRENCGOURMET PLAYGROUND

Svi recepti autorice na: PINK PEN GASTRO