Zgazili su te kao crva, ali ne moraš zato puzati mila. Možeš se iz crva pretvoriti u leptira i poletjeti

Nakon razvoda možemo plakati, dramiti, opijati se, izlaziti, lumpati, mijenjati frajere kao čarape, osvećivati se bivšem, inatiti se, gledati što rade on i njegova nova odabranica… Možemo se žaliti prijateljicama, jadati se, kukati, njurgati, opet plakati pa sve iz početka…

Sve to možemo slobodno raditi i uzaludno potrošiti svoj život na ljude koji to ničime ne zaslužuju, ili se jednostavno jednog dana možemo probuditi, pogledati u ogledalo i reći samoj sebi:

Dobro jutro ženo! Dosta je bilo ovoga stanja i sranja! Danas je došao dan kada ćeš se napokon zavoljeti i krenuti iz početka jer onaj koji te odbacio nije vrijedan tvoje učmalosti, suza, stagniranja i bediranja! Ako želiš sebi dobro onda se pokreni, radi ono što najviše voliš i što te čini sretnom. Uživaj u svemu onome što prije možda nisi stigla dok si bila žena, dok si bila majka, dok si bila kućanica… Dok si bila to što si bila. Sada budi nova ti!

Probudi u sebi ženu ratnicu i izbori se za sebe! Izbori se za svoja mala, sitna ugađanja, za svoje snove, kužiš? Bog ti je dao drugu priliku, hej! Zato sada, kad si već dobila tu priliku, budi ono što si od uvijek željela, ono što si sanjala, maštala, ono što si oduvijek htjela biti, ali nisi za to imala vremena jer si bila majka, žena, domaćica i čuvar kuće. To je iza tebe. Digni glavu! Pogledaj se u ogledalo i daj sebi priliku za život.
Zgazili su te kao crva, ali ne moraš zato puzati mila. Možeš se iz crva pretvoriti u leptira i poletjeti. Na tebi je. Na nikom drugom. Samo na tebi! Piči sestro!

Zagrljaj šaljem. Tvoja Ivana.

Autor teksta: Ivana Grabar

ivana@pinkpen.com.hr
  • Tekst napisala: Ivana Grabar
  • Foto naslovnice: Josip Čekada
  • Kontakt autorice: ivana@pinkpen.com.hr