Hello, from the other side… 😉

Kako ste, da li je i vama proljeće udarilo u glavu? Meni zaista je.

U posljednje vrijeme se zaista trudim jesti zdravije točnije smanjiti unos kalorija, pogotovo onih čokoladnog okusa. Proljetno buđenje zdravih navika. Yes right!

Pokušavam se oduprijeti zavirivanju u frižider u kasnim večernjim satima i moram priznati da mi baš ne ide glatko.  Poslije svakog treninga donesem čvrstu odluku ˝od sutra sam na dijeti˝– koja ubrzo padne u vodu. Ukratko, food junkie. Ne da volim uživati već obožavam pretjerivati u hrani. Ako znate o čemu pričam onda dijelimo isti životni blues…  🙂

Da ne duljimo, ovo će biti jedan brzinski par-minutni, niskokalorični, proteinski, fini ručak recept….I need to stop talking sh*t, right now, znam! 😉

Za ručak sam danas pripremila tenderloin steak.

Obožavamo ga. Kao što sam već rekla, proljeće je na pragu i počinje me hvatati nostalgija za suncem, morem, roštiljem i svim onim guštima koje nosi ljeto…  Ovaj steak će uspiješno razvedriti još jedan kišni dan…

Jesam li već napomenula da mi je to jedno od najdražih jela?!

Volim da mu sredina ostane rozo-crvena tj. da bude medium rare. Poslužila sam ga uz matovilac i malo domaćeg pesta.

SASTOJCI: (za 2 osobe)

  • 2 tenderloin steaka
  • sviježe meljeni papar
  • himalajska sol
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • home made Pesto Genovese
  • Matovilac salata

Meso prethodno začinite svježe mljevenim paprom, himalajskom soli i maslinovim  uljem.Ostavite ga na sobnoj temperaturi da odstoji barem 1h prije pripreme.

Dobro zagrijte tavu. Na vrućoj tavi rastopite žlicu maslaca. Steak pecite 3-4 min sa svake strane. Pore mesa će se zatvoriti pa će svi sokovi ostati u mesu. Kada je meso gotovo zamotajte svaki steak u foliju da odmori 5-10 min.

Uz steak sam poslužila domaći pesto Genovese, ostatak jučerašnje večere i matovilac salatu…

Dobar vam tek!

Tekst & foto: KATARINA VRENC

Kontakt: https: GOURMET PLAYGROUND