Friga mi se! 

Živo mi se friga za sve… 

Danas je bio jedan od onih dana s više apetita rekla bih… 😉 Na umu nam je bilo nešto sočno i masno. Imali smo svakakvih ideja, no ubrzo su se pojavili i prvi simptomi lijenosti pa nitko nije dignuo ruku za odlazak u nabavku. U frižideru se moglo naći dovoljno sastojaka za napraviti pizzu.

Hell yeah! Its pizza time!

Vito je bio sretan a i tata, umalo zaboravih mamu, mama je bila presretna jer je na umu imala  Panzerotti.

Panzzeroti su malene frigane pizze calcone . Odličan finger food, predjelo ili glavno jelo pogotovo ako ste vični pretjerivanju pa uvijek napravite porciju više. 😉

Strogo ih izbjegavajte za večeru jer su kalorični isto koliko su i fini. (Oglušite se na ovaj savijet ako vam se friga za kalorije.)

Da previše ne tapkam masnim prstima po tipkovnici, vi koji još uvijek čitate i na dijetu krećete  ˝od sutra˝  kao i ja, recept je u nastavku… 🙂

TIJESTO: 

SASTOJCI:

  • 500 g  glatkog  brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • maslinovo ulje (2-3 jušne žlice)
  • sol
  • med (1 čajna žlica)
  • voda
  • mlijeko

SASTOJCI ZA NADJEV:

  • Salsa
  • Sir (Gauda, ementaler itd..)
  • Mozzarella
  • Sušeni, dimljeni svinjski kare (žlomprt, zarebrnik)
  • Crne masline
  • Origano

POSTUPAK:

U zdjelu ubacite brašno, kvasac i sol. Lagano promIješajte te dodajte maslinovo ulje i žlicu meda. U šalicu ulijte vodu (2/3) i mlijeko ( 1/3) te postepeno dodajte suhim sastojcima i umijesite tijesto. Ostavite tijesto da se diže 1h.

Ako vam se ne sviđa konzistencija tijesta koju ste dobili, bacite ga u smeće. Više sreće drugi put…

Znam da vam je uspjelo pa krenimo dalje…. 🙂

Tijesto trgajte na manje komadiće koje ćete razvaljati u krugove promjera  cca 10 cm.

Svaki krug premažite salsom, (rubove ostavite čiste kako bi ih kasnije mogli zatvoriti) dodajte naribani sir po želji, suhi  dimljeni svinjski kare, (zarebrnik ili žlomprt. reklo bi se u mom kraju), mozzarellu, crne masline i origano.

Tijesto preklopite te rubove lagano premažite vodom kako bi ih lakše ˝zalijepili˝.

Panzerotti stavite u vruće ulje te ih frigajte do zlatno žute boje sa svake strane.

Dobar vam tek!

P.S. Poslužite (Pojedite) vruće!

Tekst: KATARINA VRENC

Foto: GOURMET PLAYGROUND