GOURMET PLAYGROUND PREDSTAVLJA: ČizKejk sa Smokvama 🙂 

SASTOJCI :

ZA KORU:

  • 250 g Digestive keksa
  • 90 g maslaca

U multipraktiku samljeti kekse, umiješati maslac dok se smjesa ne sjedini te ju ravnomjerno utabati u kalup. Peći je na 180 ° 15 min.

KREMA:

  • 400 g mascarponea
  • 250 g ricotte
  • 2 jaja
  • Pola štapića vanilije ili žličica ekstrakta
  • Med ( po želji)
  • 1 žličica Agar agara

Sve sastojke zajedno umiješati, zasladiti medom po želji te žličicu agar agara dodati u dcl vode te kuhati 10ak minuta, zatim ga polako dodavati u kremu. Kremu preliti u kalup i peći na 180° 40ak minuta.

Kada se cheesecake ohladi, narezati svježe smokve te ih dodatno zasladiti medom.Poslužiti uz pokoju žličicu grčkog jogurta zaslađenog javorovim sirupom ili medom.

Uživajte! 🙂

Autor: KATARINA VRENC GOURMET PLAYGROUND