Mi uvježbavamo upravo za ovakve situacije, a Petrinja je dokazala da smo spremni, rekao je Zoran Ravnić u Pink Parlaonici

Zoran Ravnić i Ita u Pink Paralonici by Ivana Grabar

Točno je godina dana od razornog potresa u Baniji koji je na noge digao cijelu zemlju kao i sve raspoložive interventne i spasilačke službe koji su upravo u razorenoj Baniji spašavajući stradale od potresa dočekali novu 2021. Vrijeme leti, no neki se ljudi, kao i njihova djela i aktivnosti ne zaboravljaju.

Poziv za odlazak u Petrinju dobio je i vatrogasac JVP Opatija Zoran Ravnić sa svojim potražnim psom Itom, belgijskom ovčarkom. Naime, Zoran je ujedno i vodič potražnih pasa te instruktor u K9 timu. Zato je naša Ivana Grabar u Pink Parlaonicu pozvala Zorana i njegovu Itu.

-Zahvaljujući treninzima i tome što smo dobro istrenirani, i mi i psi, u Petrinji smo imali takvu dozu sigurnosti u naše pse da si uopće nismo stavljali nikakav upitnik iznad glave i pitali se što ćemo sad, rekao je Zoran Ravnić prisjećajući se potresa u Baniji i akcije spašavanja stradalih ispod ruševina.

-Uvijek bi htjeli da je naš posao samo trening, a da je potresa i realnih situacija kao što je bilo prošle zime u Petrinji, čim manje! Ali dogodilo se i bili smo spremni! Mi uvježbavamo upravo za ovakve situacije, a Petrinja je dokazala da smo spremni! Dobiješ poziv i u 10 – 20 minuta moraš biti spreman sa svojim psom i krenuti na  poziciju! Je, iznenadilo nas je, ali to uvježbavamo. Mi moramo funkcionirati kad je najteže, rekao je Zoran Ivani Grabar u Pink Parlaonici.

Zoran Ravnić i ita u Pink Parlaonici by Ivana Grabar

A o ljubavi prema Iti koja živi sa Zoranom od kada ju je bila štene rekao je:

-Ita ima 10 godina. Sa mnom je od kad je bila štene. Živi od 0-24 sa mnom i mojom obitelji. Planiramo sve prema njoj. Mi smo stalno skupa.

Skupa sa Zoranom i Itom u Petrinji je bio i Zoran Laslavić također vatrogasac i osnivač K9 vatrogasnog tima te njegov potražni pas Rejn. Uz to što su kolege ujedno su veliki prijatelji i kumovi.

O spašavanju ljudi ispod ruševina, o ljubavi prema psima, o vatrogastvu, o potresu u Petrinji, o treninzima, o prijateljstvu i kolegijalnosti ispričao je Zoran Ravnić u Pink Paralonici.  Cijelu emisiju pogledajte u nastavku.

TV Pink Parlaonica by Ivana Grabar emitira se srijedom u 21:00 sat na mreži Novinet TV: premijerno prikazivanje ide live na Facebook stranicama portala Torpedo media, Pod Učkun net, Tunera, Bodulija net, Lanterna magazin, Pink Pen Ivana Grabar kao i Novinet TV Live YouTube kanalu.

Sve emisije Pink Parlaonice na Novinet TV YouTube kanalu pogledajte OVDJE.

  • Tekst / foto / video: Novinet TV