-Kad sam počela razne biljne terapije primjenjivati na sebi, obzirom na sva stanja i disbalanse koje sam imala, tek tada sam uvidjela moć bilja, rekla je Martina u Pink Paralonici

Matulji – Ovaj tjedan u Pink Parlaonici gošća je bila Martina Tuta, vrlo zanimljiva i inspirativna žena koja je našoj Ivani Grabar ispričala svoju priču koja ju je zadesila nakon što se poslije 4 i pol godine rada u Irskoj vratila u Hrvatsku i pokrenula privatan posao.

Martina Tuta i Ivana Grabar

Naime, okidač za povratak doma bio je vrlo emotivan događaj. Maritna i suprug izgubili su bebu u 6. mjesecu trudnoće. Odlučili su početi iz početka, kupiti svoj prvi stan u rodnom gradu, pokrenuti privatan posao u turizmu te započeti novi život, okrenuti novu stranicu. No, taman kada su se malo primirili i počeli dobro raditi – desila se korona kriza koja je najviše u startu pogodila turistički sektor. Ostavši bez posla i nakon svega što su uložili u svoj povratnički život, mnogi bi potonuli i izgubili se u problemima, no Martina je pokrenula sasvim novi posao i sasvim novu, vrlo neobičnu stranicu u životu! Počela se baviti branjem ljekovitih biljaka, educirati se i rasti u ovom za nju skroz novom poglavlju života, a danas nakon samo dvije godine vlasnica je OPG-a i brenda Biljkoljupka, kao i brojnih priznanja za svoja postignuća.

Martina Tuta u Pink Parlaonici

Još kao mala s nonom i nonićem brala sam koprive, šparoge, ljekovito bilje za čaj, borove iglice za sirup.. I tada sam mislila kako je to super. I na fejsu mi iskoči škola ljekovitog bilja u Rijeci i pomislim zašto ne bi iskoristila taj prazni hod dok čekam sezonu i povratak poslu. I kad sam krenula u tu školu, kao da su mi se odškrinula vrata u taj novi svijet. Biljkoljupka je nastala spontano… Počela sam na fejsu pisati o biljkama, otvorila profil i počele su mi se javljati žene i pitati me razne savjete o bilju i pitati me ako imam što za prodati. Doslovce preko noći, u snu mi je došla Biljkoljupka. Kad sam počela razne biljne terapije primjenjivati na sebi, obzirom na sva stanja i disbalanse koje sam imala, tek tada sam uvidjela moć bilja, rekla je Martina u Pink Paralonici.

Martina će za sebe reći kako se ne osjeća da treba pobrati velike zasluge, već da smatra kako ima misiju osvijestiti ljude o biljkama koje su nam pred nosom i rastu oko nas – približiti ljudima. Sada se isključivo bavi biljem, drži webinare, a nakon toliko godina uspjela je, uz pomoć struke i uz svojih biljnih pripravaka, ostati u drugom stanju.

Inspirativna, zanimljiva i posebna Martina Tuta u Pink Parlaonici ispričala je svoju iskrenu i vrlo emotivnu priču koju možete pogledati u nastavku.

Sve emisije PINK PARLAONICA by Ivana Grabar možete pogledati OVDJE.