Odbrojavamo do koncerta Prljavaca na opatijskoj Ljetnoj pozornici 12.8.

Fanovi Prljavog kazališta odbrojavaju do velikog koncerta 12. kolovoza u Opatiji, na Ljetnoj pozornici, koji je ujedno i završnica spektakularne slavljeničke turneje kojom su Prljavci obilježili 40 godina benda!

Dan za danom euforija oko koncerta raste, a dečki su napravili i malu stanku i pobjegli na more, a 5. kolovoza, zasvirali su u Zadru, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Odmah potom krenule su probe i pripreme za Opatiju u koju će se u nedjelju, 12. kolovoza slijevati rijeke fanova iz Rijeke, Pule ali i šireg područja oko Opatije. Među njima će zasigurno biti i ponavljača koji su u Zagrebu uživali u najvećem koncertu na ovoj turneji i pjevali u masi od 30 tisuća ljudi, slaveći 40. rođendan Prljavog kazališta.

„Brojka 40 je pomalo zastrašujuća. Četrdeset godina je dugo u ljudskom postojanju, ali nam je vrijeme prošlo jako brzo. To je poput treptaja oka, no tako je vjerojatno svima. Vrijeme naprosto prođe. Mi smo ponosni na sve ono što je ostalo iza nas. Bavili smo se glazbom kakvu smo željeli svirati, nosili smo je u sebi i dijelili s publikom. Za nas nema veće sreće, a tako se osjećamo i sada kada smo u pravom obljetničkom raspoloženju koje vam donosimo i na opatijsku Ljetnu pozornicu“, naglasio je ususret koncertu u Opatiji Mladen Bodalec.

Ovaj koncert bit će, nakon velikog spektakla 31. svibnja za dan Grada Zagreba, poput šlaga na torti velikih Prljavaca, koje nerijetko glazbeni kritičari nazivaju i hrvatskim Stonesima! S proslavom velikog jubileja – 40 godina na glazbenoj sceni, Prljavci su započeli još u veljači, nizom koncerata u Sloveniji i Hrvatskoj, a nastavili su rasprodanom turnejom u Australiji, pa potom australskom i američko-kanadskom turnejom, a održali su i koncert u Londonu.

Praćeni oduševljenjem fanova svih generacija, dečki iz Dubrave, od prvog su koncerta na ovoj turneji potvrdili da su uistinu već puna četiri desetljeća vrhunski u live nastupima, a na redu je i Opatija, s jednom od najljepših otvorenih pozornica na kojoj će zasvirati brojne hitove iz svojeg 40 godina dugog i uspješnog glazbenog opusa.

Pjesme „Možda dogodine“, „Iza mojih prozora”, „Baš kad nije vrijeme“ „Djevojka od milijun dolara“,„S vremena na vrijeme“, „Ako tražiš nekoga“, „Tu noć kad si se udavala“, „Lupi petama“, „Uzalud vam trud svirači“, „Radio Dubrava“, „Devedeseta“, „Ruža Hrvatska (Mojoj majci)“, „Marina“, „Zaustavite zemlju“, samo su neki od hitova koje će publici u Opatiji zasvirati ovaj dugovječni benda, koji je pisao pop-rock antologiju naših prostora. Dakako, neće izostati ni kultne pjesme poput „Sve je lako kad si mlad”, „Sretno dijete“, „Crno bijeli svijet“ i mnoge druge.

Inače, Prljavci  punom parom rade i na novom albumu Prljavog kazališta, a prve tri pjesme su već snimljene.

„Prljavci traju i uskoro će se pojaviti i naš novi album. Ne mogu točno reći kada, jer mi ne izbacujemo singlove dok nismo sa svakom notom apsolutno zadovoljni, ali bit će ubrzo“, naglašava Bodalec.

Uz brojne hitove koje su nam Prljavci već darovali, na novom će se albumu zasigurno ponovno naći pjesme koje će se publici dugoročno uvući pod kožu, a dok čekamo premijere novih pjesama, preostaje nam velika završnica turneje 40 godina Prljavog kazališta u Opatiji, koju nipošto ne treba propustiti.

Ulaznice za završnicu turneje u Opatiji u pretprodaji se mogu naći po cijenama od 120.00 HRK (stajanje) i 190.00 HRK (VIP), u sustavu Ticketshop.hr i na svim prodajnim mjestima Ticketshopa. Uz istaknuto, otvorena su i nova prodajna mjesta u Rijeci i Opatiji, te se tako ulaznice prodaju i u Dallas shopu u Rijeci i na blagajni Festivala Opatija.

  • Tekst: PR
  • Fotograf: Ognjen Karabegović