“Na mene nećete naletjeti “slučajno”. Moje priče i ja u život vam ulazimo onda kada smo vam najpotrebniji. To će vam potvrditi svi oni koji su “slučajno” naletjeli na mene.”

Ivana Grabar

Prije nekoliko dana javila se u inbox na mom Instagram profilu. Kako kaže, “slučajno” je naletjela na mene i moje objave, citate… Tražila je odgovore na neka svoja pitanja… Svidjelo joj se što je čitala. I naručila je knjigu, prvu knjigu PINK PEN. Nakon nekoliko dana javila mi se ponovno, nakon što ju je pročitala:

“Pozdrav draga Ivana. Pročitala sam knjigu i sviđa mi se jako. Brutalno, iskreno, realno, bez uljepšavanja. Bome bacila me u razmišljanje i premišljanje, o propalom braku, trenutačnoj situaciji u kojoj se nalazim – veza sa zauzetim čovjekom. Ne znam još ni sama šta i kako dalje. Mislila sam da sam se posložila, ali vrijeme će pokazati. Uglavnom, razdrmala me knjiga, moram priznati. Hvala na tome.”

Čitateljica

Ovu knjigu žene zovu “ženskom biblijom”. Toliko je dobra, životna, stvarna. Ova knjiga opisuje život, a napisala ju je žena koja je opisano proživjela i iz ralja emotivne boli nakon razvoda i brojnih nedaća koje isti taj period života nosi sa sobom, izvukla se. Lekcija je naučena, a autorica je tek nakon 5 godina od razvoda i zapisivanja, napisano odlučila podijeliti sa svijetom… 

“Život nam daje lekcije. Od života i proživljenog iskustva učimo, postajemo mudriji, oprezniji, zreliji, jači… Ja sam učila godinama. I platila najvišu cijenu – zdravljem. Zato je važno znati kako se nositi se s tolikom količinom boli, zato je važno znati kad je vrijeme da prestanemo tugovati i okrenuti se sebi, zato je važno znati da je netko proživio isto i da je spreman svoja iskustva podijeliti s onima koji upravo prolaze ista ili slična iskustva. Zato je toliko iskrena, intimna, brutalna i životna priča i puštena van – zbog svih onih koji prolaze emotivnu bol i ne znaju se nositi s njome. Sva svoja iskustva opisala sam u svojoj knjizi Pink Pen. Iskrenije nisam mogla. Knjiga je pisana godinama kao dnevnik, ispušni ventil… Nikada nisam mislila da će napisano izaći van, sve dok me 2013 / 2014 nije desila bolest, a životna situacija me stavila u isti prostor sa ženama koje su zbog emotivne boli oboljele i završile na mjestu gdje se, vjerujte mi, nikada i nitko ne želi naći… U živote ljudi ne ulazim “slučajno” 🙂 Na mene nećete naletjeti “slučajno”. Moje priče i ja u život vam ulazimo onda kada smo vam  najpotrebniji. To će vam potvrditi svi oni koji su “slučajno” naletjeli na mene.”

Ivana Grabar

Čitati me i pratiti možete ovdje:

  • Pripremila: Ivana Grabar
  • Fotografija naslovnice: Pixabay