Kad bi ja mogla odlučivati, a ne mogu jer nisam niti političar niti saborski zastupnik niti netko sluša moj glas, ali bi dala poruku da taj zakon bude pristupačniji i otvoreniji i da ta djeca odrastaju u obiteljima, a ne u domovima

U Pink Parlaonici by Ivana Grabar u gostima je bila HTV-ova novinarka Ivana Perić koju mnogi rado gledaju i poznaju iz emisije „Dobro jutro Hrvatska”. Ivana Perić već dugi niz godina redovno izvještava iz Rijeke, a mnogi su je zamijetili po iznimnoj vedrini, upečatljivoj frizuri kao i  pink ružu kojeg kao zaštitni znak nosi na svojim usnama.

Ivana je u Pink Parlaonici iskreno progovorila o svome poslu i ustajanjima ranom zorom kako bi se javila za emisiju Dobro jutro Hrvatska, o poslu terenskog novinara, o ljubavi u 40-tima i braku kao i o posvojenju. Naime, Ivana je kao malena jednoipolgodišnja djevojčica posvojena, a nakon smrti roditelja-usvojitelja, spletom okolnosti i na sasvim neobičan način dok je u Mostaru snimala prilog za televiziju, saznala je za svoju biološku majku, kao i dvojicu braće, a kasnije su se i upoznali..

Ivana Perić u Pink Parlaonici

Vrlo otvoreno i emotivno Ivana Perić je u Pink Parlaonici ispričala svoju životnu priču, a na kraju se dotakla i teme posvojenja djece u Hrvatskoj:

Kada pričamo o posvojenju djece u Hrvatskoj, to mi je jako teška tema i zapravo sam iz tog razloga najviše i progovorila o ovoj svojoj situaciji. Ja baš nisam tip koji će svoju privatnost dati na izvolite, a moja priča koja je izašla u Gloriji  zapravo je bio razlog da je ispričam kako bi se toj djeci pomoglo. Dosta je tih administrativnih zapreka i problema. Usvojiti dijete nekad se ono pitam je li to viša matematika ili moraš imati sreće… To užasno puno traje. Paralelno, domovi su puni napuštene djece, a naš zakon je čudan po tom pitanju i ne znam ako ti se roditelj samo telefonski javi unutar šest mjeseci to dijete ne može ići na posvojenje i tako dalje.. i tako dalje. A zapravo je posvojiti dijete jedna prekrasna gesta koja može biti jedna tako lijepa priča evo kao i moja životna priča.

I kad bi ja mogla odlučivati, a ne mogu jer nisam niti političar niti saborski zastupnik niti netko sluša moj glas, ali bi dala poruku da zakon bude pristupačniji i otvoreniji i da ta djeca odrastaju u obiteljima, a ne u domovima. Ne kažem da u domovima te žene ne paze tu djecu, te su žene prekrasne i zaista se trude oko te dječice, ali to nije topli obiteljski dom, zaključila je Ivana Perić koja je u našoj emisiji otvorila srce i iskreno progovorila na ovu intimnu i vrlo osjetljivu temu.

Cijelu emisiju možete pogledati u nastavku.