Fritaja sa crnim tartufom

Po prvi puta u životu dobila sam priliku sudjelovati u lovu na tartufe.

Tu iznimnu  priliku pružila mi je obitelj Karlić iz Paladina nedaleko Buzeta. Dugogodišnje iskustvo te neizmjerna ljubav i strast, obiteljsku tradiciju pretvorili su u poduzeće koje se s predanošću posvećuje lovu na tartufe te preradom i plasiranjem na domaćem i stranom tržištu. Nakon uspješnog lova na tatufe valja nešto i pojesti 🙂

Obitelj Karlić nudi mnoštvo proizvoda od tartufa od kojih smo nekolicinu imali priliku kušati. Istarska Kobasica, kravlji, ovčji i kozji sir sa tartufom, pašteta od tartufa, tartufata, truffela noir, maslinovo ulje te med s tartufom samo su jedan dio njihovih delicija.

Jedan od članova obitelji, naš domaćin Ivan  pripremio nam je i vrhunsku fritaju sa crnim tartufom. Recept slijedi u nastavku.

FRITAJA S TARTUFIMA 

Sastojci:

  • Jaja
  • Tartufi
  • Maslac
  • Parmezan
  • Sol i papar

Priprema

Na rastopljeni maslac naribati tartufe te miješati par minuta. Doliti razmućena jaja u koje smo prethodno dodali papar i sol. Po želji dodati parmezana. Pri serviranju tartuf naribati na listiće.

Dobar Vam tek, meni je bio!

Autor: KATARINA VRENC 

Kontakt: GOURMET PLAYGROUND