Životno iskustvo, znanje struke i mudrost duhovnosti oduševili sve prisutne na prvoj live Pink parlaonici u Rijeci

U subotu 24.11.2018. u Grand hotelu Bonavia, održana je prva live Pink parlaonica u organizaciji autorice dvije knjige i kolumnistice Ivane Grabar. Cilj organizatora bio je prvi puta spojiti stvarne životne probleme sa strukom (psihologijom & psihoterapijom), kao i s duhovnosti, odnosno alternativnim pristupima rješavanju problema i situacija.

Spoj životnog iskustva sa znanjem struke i mudrosti duhovnosti u zanimljivo tematsko predavanje i niz praktičnih radionica, oduševili su sve prisutne! 

Predavanja i radionice trajale su puna 4 sata s pauzom od 15 minuta. Puno rada, puno naizmjeničnih predavanja i radionica, sudjelovanja polaznika kroz vježbe, kao i kroz samo uključivanje u razgovor – što i je cilj Pink parlaonice, godio je svima. Bilo je puno emocija … Bilo je i suza, ali i smijeha, spontanih ovacija aplauza, a najviše iskrenosti – pogotovo one prema samome sebi.

Svatko od sudionika dobio je upravo ono po što je i došao: odgovore na svoje dileme, pitanja kao i praktične savjete te načine kako si pomoći i na čemu treba nastaviti raditi.

Sami koncept projekta Pink parlaonice svima se vrlo svidio jer su odgovore na teme dobili s tri strane: života, struke i duhovnosti. Sličan koncept Pink parlaonice postoji i u radijskom izdanju kroz emisiju koju jednom tjedno, srijedom u 12:15 sati, na Radio Korzu, uređuje i vodi autorica i kolumnistica Ivana Grabar, koja je ujedno idejni začetnik projekta Pink parlaonice.

Vrlo emotivno predavanje imala je upravo sama autorica Ivana Grabar, koja je bila predavačica iz područja životnog iskustva.

Uz nju su, na prvoj Pink parlaonici sudjelovale psihologinja i psihoterapeutkinja mr.sc Ines Denona koja je kroz predavanje i praktične blic radionice oduševila mnoge svojim znanjem i dugogodišnjim radom u struci. Inače, gđa Ines Denona vlasnica je PSI SANO psihoterepijskog, savjetovališnog i edukacijskog centra u Rijeci.

Iz područja duhovnosti svojim je izlaganjem kao i fantastičnim radionicama oduševila Tamara Zubak, certificirana TH praktičarka, osnivačica i vlasnica projekta Womanary

Cilj Pink parlaonice bio je potaknuti ljude da o svojim problemima razgovaraju u živo, izvan okvira virtualnog svijeta i društvenih mreža. Cilj Pink parlaonice bio je druženje s ljudima koji prolaze kroz iste ili slične situacije koje su teme predavanja. Cilj Pink parlaonice bio je dobiti odgovore iz životnog iskustva, struke i duhovnosti.

Nakon održane prve live Pink parlaonice u Rijeci možemo zaključiti: misija je izvršena i cilj je ostvaren! Hvala svima koji su bili dijelom riječke Pink parlaonice!

Teskt i foto: Agencija za promidžbu Pink Pen j.d.o.o.