Radijska Pink parlaonica ovu srijedu ugostiti će posebnog gosta

“Upalite svjetla u svojim srcima” prigodna je tema posljednje ovogodišnje emisije koja će se emitirati uživo na Radio Korzu, srijeda 19.12. s početkom u 12 sati i 15 minuta

Prije tjedan dana ovo sam objavila na svojoj fb stranici:

Do unazad par mjeseci nisam bila tip koji je išao u Crkvu. Otišla bih po potrebi na Trsat, sjela se, popričala s Njim… Popričala malo sa sobom.. Ponekada pustila i koju suzu.. I tako godinama. Jednostavno, nisam imala potrebu slušati misu. Ne mogu to objasniti.

Prije nekih 9 mjeseci bila sam u Međugorju i doživjela tamo baš jednu prelijepu emociju. Ne mogu to riječima opisati.. Uglavnom, od tada imam potrebu osjećati tu emociju redovno. Tražila sam svoje mjesto… Počela sam ići na mise na Trsat.. na Kastav.. Crkvu u Matuljima sam obilazila. Nikada mi nije “sjela”. Ne znam zašto.. Nemojte me krivo shvatiti.. I jedan dan, nakon treninga došlo mi je da odem u tu crkvu i sjednem malo sama sa sobom. Vidjela sam da unutra gore svjetla. Bilo je minut dva prije 19 h. Ušla sam i sjela. Nisam išla za tim da je unutra sjedilo par ljudi.. Bila sam u svom filmu. I nakon par sekundi začula sam zvonce, glazbu.. Počela je misa!! Bilo mi je neugodno dignuti se i otići. Izašao je svećenik – neki skroz drugi.. Nisam ga nikada vidjela prije… I započeo je misu.

Njegova propovijed tada, na koju sam upala sasvim slučajno – ostavila me bez daha. Napunio je moje srce i dao mi “onu” emociju koju sam trebala. Od tada, malo koju nedjelju ne odem u Matuljsku crkvu. Od tada sam redovan posjetitelj nedjeljnih misa u večernjim satima. Njegove riječi su duboke i ja ih “čujem”. Gotovo svaki put me gane do suza. Ne mogu vam to objasniti koliko me dotakne. Ne mogu vam opisati koliko me inspirira. Par uistinu dobrih kolumni napisala sam od kada ga slušam. Moja je inspiracija. Unosi mir u moje srce. I vidim da nisam jedina koja to osjeća jer je Crkva iz nedjelje u nedjelju sve više puna mladih kao i ljudi moje generacije… Zanimljivo baš…

Jučer sam također bila na misi i slušala ga. Poželjela sam ga imati kao gosta u zadnjoj radijskoj emisiji 19.12. Želim s njime pričati o Božiću i svjetlima, jer je s tom pričom jučer duboko dotakao i mene. Želim da u ovo predblagdansko vrijeme zapali svjetlo u vašim srcima, kao što ga je upalio meni ❤ Uskoro i kolumna na ovu temu…

Bilo je ovo prošli tjedan. U međuvremenu sam ovo što ste upravo pročitali objavila u obliku fb posta na svojoj stranici. Objava je doživjela erupciju emocija i pozitivnih komentara. U međuvremenu sam napisala i kolumnu UPALITE SVJETLA U SVOJIM SRCIMA koja vas je dotakla snažno, kao što je i mene dotakao čovjek koji me inspirirao za isti taj tekst… U međuvremenu sam uspjela doći i do njega i stupiti s njime u kontakt. Hvala magistri Snježani iz ljekarne Zvon na Matuljima koja mi je nabavila njegov broj mobitela. A u međuvremenu uspjeli smo se sjesti i porazgovarati. Bilo je to sinoć, nakon nedjeljne mise u 18 sati.

Mnogi su jučer bili napeti skupa sa mnom i čekali “ishod” sastanka s tim, meni uistinu posebnim gospodinom koji me posljednjih mjeseci inspirira, nadahnjuje, izvlači iz mene najskrivenije emocije i snažne riječi koje vam zapisujem i prenosim kroz svoje tektove…. Jučer su mi od 18 sati stizale poruke jedna za drugom, a sve u ovom stilu: “I… Jel’ pristao?” 

Jeste. Pristao je biti moj je gost & suvoditelj u radijskoj Pink parlaonici ovu srijedu 19.12. Pitala sam ga ako ga smijem najaviti, rekao je da smijem… Pa ću to i učiniti..

On je Župnik vlč. Pero Marijanović, moja je velika inspiracija. Oni koji su jednom bili na njegovoj misi znaju o čemu govorim 🙂

Slušajte nas u ovu srijedu 19.12. u 12 sati i 15 minuta 98,4 Mhz Radio Korzo ili putem live stream-a  RADIOKORZO.HR   Skupa ćemo vas potaknuti da zapalite svjetla u vašim srcima, kao što je i on potakao mene da u svom srcu upalim najljepše svjetlo ikada.

Hvala mu na tome.

Autor teksta: Ivana Grabar

Povezani tekst kolumne na linku: Upalite svjetla u svojim srcima by Ivana Grabar