Koliko god sam se pitala „Što ona ima, a ja nemam?“, sada se pitam „Kako mogu biti bolja verzija sebe?“ Onog trenutka kada sam rekla da očito nešto sa mnom ‘ne valja’ i ozbiljno se ulovila u koštac sama sa sobom, apsolutno se sve posložilo

Prošlo je cca 5 mjeseci od kad sam ti napisala svoju situaciju kroz pismo ‘ŠTO ONA IMA, A JA NEMAM?’. Iskreno od toga dana pa do danas mnogo toga se promijenilo. Zavirila sam u sebe i počela raditi na sebi. Prestala sam promatrati okolnosti i odlučila potražiti odgovore u sebi. Koliko god sam se tada pitala ‘Što ona ima?’ sada se pitam ‘Kako mogu biti bolja verzija sebe’. Ta odluka promijenila mi je život! Onog trenutka kada sam rekla da očito nešto sa mnom ‘ne valja’ i ozbiljno se ulovila u koštac sama sa sobom i suočila se bez straha, bez uspoređivanja, osjećaja krivnje prema sebi ili sličnom (kao što sam do tada radila), apsolutno sve se posložilo.

Kada sam odlučila biti ljubav prema drugima, kada sam odlučila postati bolji prijatelj i čovjek, kada na ljubav i veze nisam gledala vise sa ogorčenjem i frustracijom i kada odgovore nisam tražila izvana, već samo i isključivo unutar sebe.. Jer, kad zavoliš sebe istinski možeš voljeti i druge, kao i vidjeti vrline u stvarima koje do tada nisam.

Onda kada sam ti poslala pismo ‘ŠTO ONA IMA, A JA NEMAM?’ prije 5 mjeseci, bila sam u tzv. ´friends with benefits´ odnosu koji me nije ispunjavao, a dečko mi se sviđao. Nije mi pružao adekvatnu pažnju, a kada sam htjela prekinuti taj odnos rekla sam sama sebi NEĆU! Idem raditi na sebi i imati njega kao prikaz onoga da li se ljudi zbilja mijenjaju onog trenutka kada se mi promijenimo.. Glavom i bradom potvrđujem DA!

Odnos nam se posložio, sve je kako sam oduvijek htjela, a očito ništa nisam mogla primiti kada niti sama ništa nisam htjela dati.

Samo želim reći za kraj da su svi odgovori u nama samima, samo treba zaviriti ondje gdje nitko ne zaviruje već traži odgovore u okolnostima, a tamo ih nikada neće pronaći. A što sam vise pričala kako muškaraca nema i kako su svi muškarci loši, više sam i svjedočila tome.. Onog trenutka kad sam promijenila priču i fokus i život mi se počeo mijenjati.. Nismo niti svjesni koliko se pričanje o onome što ne želimo ili što ne valja poklapa s našim životom… Probala ja i djeluje! I zato ti javljam sve novosti jer sam ti rekla da ćeš biti u toku. I htjela bih još samo nešto nadodati za kraj:

Ako smo ljubav sami po sebi, nemoguće je ne iskusiti ljubav. Prvo unutar sebe, a onda se ona prikaže i u vanjskom svijetu. Mora se poklopiti tako!

Pratim te! Pusa :*

Poveznica na tekst na pismo čitateljice iz prosinca 2017.: ŠTO ONA IMA, A JA NEMAM?

  • Tekst: Čitateljica
  • Foto: Pixabay.com