Kada sam posumnjala da mog muža zanimaju muškarci, započela je moja tuga

Draga Ivana, izmijenile smo neki dan par poruka putem messengera. Da ti se pohvalim knjiga je došla i sada je u miru čitam. Pomoći će mi itekako u ovom mom razdoblju života kao što su mi i do sada pomagale tvoje kolumne.

Bila sam više od 15 godina u braku u kojem ne mogu reći da nije bilo sretnih trenutaka, ali moja tuga je započela kada sam počela sumnjati da moga muža zanimaju muškarci tj. da je gay. O trebalo mu je dugooo vremena da mi to i sam prizna. Po cijele noći se dopisivao s muškarcima na poznatoj gay internetskoj stranici … Naravno da dugo vremena nisam mogla probiti šifru da vidim što piše i s kime se dopisuje, a on je sve moje sumnje negirao i govorio mi da ne radi ništa što ugrožava naš brak. Čak sam počela sama sebi umišljati da nisam normalna i da pretjerujem, ali stvarno ženska intuicija ne vara.

Onda su počeli iznenadni izlasci iz kuće usred noći pod isprikom da ga prijatelj nešto hitno treba. Jednom je čak izmislio kako je prijatelj imao tešku prometnu nesreću. Normalno da sam provjerila i saznala kako tom čovjeku hvala Bogu nije ništa i da je tu noć mirno spavao doma. Takvih scena i laži je bilo nebrojeno.

U međuvremenu sam se razboljela – uslijedile su pretrage, bolnice. U biti, više sam bila u bolnici nego doma, i saznala sam bolnu istinu dok sam bila u bolnici. Svo to vrijeme on se i dalje dopisivao s tim svojim frajerima.

Bila sam spakirana više puta da odem i da prekinem to mučenje od života. Svaki puta je prijetio da će se ubiti, da on ne može bez mene živjeti, da se on samo tako dopisuje…. A prošlu godinu,  kada su mu ulovila na mobitelu taman pristigle fotografije gologa tipa, napravila sam generalnu frku. Naravno, poludjela sam. A on je popio tablete … Bio je ošamućen pola dana i naravno, nadalje me izluđivao.

Situacija se smirila idućih par mjeseci, kao neće se više dopisivati niti nalaziti s tim frajerima, ja sam znala kako to ipak neće ići .. Da, znala sam da će nastaviti po starom čim se prašina slegne, ali bila sam u takvoj situaciji i psihičkoj i fizičkoj, luda od bolnica i pretraga, godinama na bolovanju zbog zdravstvenih problema radi kojih mi komisija ne daje zeleno svjetlo za rad (jer se i nadalje trebam liječiti), da sam postala ravnodušna na sve, vjeruj mi. Nije me bilo briga što radi, ali sam venula.

O… i te kako sam venula.

Njegove riječi su bile :”Zar ti naš brak želiš napustiti samo zato što sam gay?” A da stvar bude gora to je i djeci priopćio kao da je to tako normalno. Djeca su doživjela šok naravno, a njemu je to bilo onako usput rečeno…. Strašnooo.

Uz bolest koju imam nagomilali su se i ginekološki problemi. I dan danas se borim s tim jer imam stalno krvarenja nakon ciklusa i luda sam od toga.

Sama sam sebi govorila da sam ja luda, a ne on… Ali došao je i taj dan kada sam skupila hrabrosti, otišla i zauvijek zatvorila vrata tom (za mene) paklu od života.

Sada živim sa svojom djecom kod roditelja, jer drugog izbora gdje otići nisam imala. Njegovi nisu htjeli niti čuti da ostanem sa djecom u kući nego neka izvolim izaći van jer je to njihovo, a on neka caruje u 100 kvadrata. Predala sam papire za razvod braka, nismo se uspjeli dogovoriti pa sam podigla tužbu, htjela sam sporazumni razvod, ali nije išlo.

Živim iz dana u dan.. Nadam se samo da mi se zdravstveno stanje neće pogoršati i da će slijedeći pregledi biti donekle uredni da se mogu boriti za moja dva anđela, jer oni su mi sve na svijetu. Također se nadam da će mi se zdravstveno stanje popraviti i da ću se moći vratiti na svoje radno mjesto. Nadam se.

Zato ti veliko hvala na svim riječima koje si ispisala… Pomogle su mi jako puno. I da, možeš objaviti ovaj moj tekst. Nadam se da će pomoći nekome u donošenju nekih životnih odluka.

U razmišljanju o svemu tome, tj. gledajući onaj portal kada sam saznala njegovu šifru, ispada da je dobar broj takvih muškaraca tamo u braku i skrivaju se, tj. da im je brak paravan.

Meni su tvoje riječi, rečenice, tekstovi pomogli kada mi je bilo najteže i uvijek ću ti biti zahvalna na tome što si smogla hrabrosti i to sve stavila na papir te na taj način pomogla jakoooo punoooo žena, vjeruj mi. U biti ti tekstovi, knjige koje si objavila su VJEČNE,  nikada neće zastarjeti jer dok je svijeta uvijek će biti (nažalost) toliko tužnih ljubavi, svađa, prevara, suza… A lijepo si rekla da prave ljubavi nisu tužne i vjerujem da je tako. Jedino tako je ispravno sve drugo je umjetno.

Tvoja vjerna čitateljica.

  • Tekst: Čitateljica (ime i prezime poznato urednici portala)
  • Foto: pixabay.com
  • Pripremila / uredila: Ivana Grabar

Pisma čitatelja možete poslati na e-mail: ivana@pinkpen.com.hr