Iskreno, da nema djeteta koje nas veže, ne bih ostao s njom, ma koliko god je volio… A volim je. Znaš, nema ništa gore nego kada ti vlastita žena okrene leđa. To baš boli.

Za svoju ženu naručio je knjigu, ostavio njene podatke kao adresu za odredište i na kraju napisao:

“Vjerujem u tvoju knjigu. Valjda će je ta knjiga urazumiti kada je pročita. Odnosno, nadam se da će joj otvoriti oči.”

Na moje pitanje: Imate problema u braku? – krenula je ispovijest.

Ah, čuj… Kao i svaki bračni par, ništa posebno, ali ona stvarno radi gluposti. Nije ljubomorna nego nema volje za seksom, a ja pun energije…. Razumijem da ima poslovnih problema koji se reflektiraju na nas i stalno smo u nekim svađama, a uvijek zbog seksa i tako već godinama… Zato kažem možda joj tvoja knjiga pomogne…. Malo sam ti se otvorio i povjerio, jer ti vjerujem da si diskretna osoba….

Moja žena stalno govori da seks nije najbitnija stvar, a ja tvrdim suprotno. I tu se razilazimo…. Još ću pričekati neko vrijeme da vidim kako stvari stoje, ako ne…

Iskreno, da nema djeteta koje nas veže, ne bih ostao s njom, ma koliko god ja nju volio… A volim je. Znaš, nema ništa gore nego kada ti vlastita žena okrene leđa. To baš boli. A smatraš se dobrim mužem, daješ sve od sebe.

Ona je uvjerena u to da je meni „objekt“. Koliko god se ja trudio da tako ne misli, uvijek padnem u provaliju. Čak sam se zapitao da li sam ja izgubio nešto na sebi ili u sebi što sam prije imao, a sada nemam. Čak sam u društvu s frendima napravio istraživanje i svaku žensku s kojom sam krenuo u priču, mogao sam imati da sam htio. Znači, nije do mene. Odlučio sam, u koliko se ne promijeni kroz narednih par mjeseci, da ću se odseliti, pa možda onda shvati kako je biti bez mene. Možda i ne shvati, ali ja ću biti sretan jer neću morati spavati pored kamena, ili u dnevnom boravku. Smatram da je život prekratak da bi ga potratili na ljude koji nas ne cijene i koji nam ljubav ne uzvrate ljubavlju. Molim te, odgovori mi ti: Da li je seks bitan u braku ili nije? Reci mi da znam da li griješim ili ne?

Na moj odgovor da o tome sve piše u knjizi, odgovorio mi je:

Ok, onda ću je i ja pročitati! I tad je zatražio izmjenu u adresi primatelja: umjesto da knjigu pošaljem na njeno ime, zamolio je da pošaljem njemu. U stvari, insistirao je da je pošaljem na njegovo ime.

Knjiga je stigla brzo. Javio mi se kad ju je primio u ruke. I je. Pročitao ju je. Progutao.

Knjiga je odlična! Svaka čast… Stvarno si super i skidam kapu za svaku tvoju rečenicu, riječ, slovo….. Sada je moja žena na redu da je pročita.

To je bilo to. I više se nismo čuli. Nakon podosta javila sam mu se. Zanimalo me ako je ona pročitala knjigu i kako su njih dvoje nakon toliko vremena…

Žena nije pročitala tvoju knjigu. Neke dijelove sam joj pročitao…. Kako je prije bilo, sada se situacija ipak promijenila, postala je drugačija, svjesnija, ali još daleko od toga da mogu reći kako sve funkcionira super. Međutim čovjek se pomiri s trenutkom, možda jednog dana bude bolje… Valjda kod žena mora sve biti idealno da bi bile sretne. Kod nas je drugačije.

Da li sam ja ili ona kriva što smo se udaljili, ne znam, krivicu kad krenemo tražiti vratimo se na početak. Nekad mi je super s njom kad je uhvati trenutak nježnosti, a nekada mi dođe da odem što dalje od nje. Kroz priče shvatio sam da nikome nije idealno, zato sam ja shvatio da postoje druge stvari kojima se posvetiš i učiniš sebe sretnim. Volim čitati, učiti i napredovati. I svu svoju energiju usmjerio sam u tom pravcu. Iza mene su brojne diplome i poslovni uspjesi. Napredovanja. I u tom okruženju, među kolegama i svojim uspjesima osjećao sam se odlično i ispunjeno, bio sam u centru pažnje, ma gdje god da sam se našao uvijek bih privukao poglede i društvo. Osjećao sam se bitnim i korisnim. E tako ti je to kod mene.

A što se tiče nas dvoje, na kraju još samo reći, bitno da smo zdravi, a sve ostalo doći će samo od sebe. Valjda…

  • Tekst: Čitatelj (ime i prezime poznato urednici)
  • Foto: Pixabay.com
  • Pripremila: Ivana Grabar

Ukoliko želite i Vi možete poslati svoju priču na e-mail: marketing@pinkpen.com.hr