Isprobali smo posebne indijske tehnike masaža i tretmane vrhunskog indijskog terapeuta Shibu

Mjesec ožujak – oaza wellnessa u Opatiji

Opatija u mjesecu ožujku postaje oaza wellnessa, a već tradicionlano, četiri godine, priznati indijski terapeut Shibu gost je Opatije, točnije Thalasso Wellness Centra. Za sam ovog čovjeka i njegove tretmane čula prijašnjih godina, a vidjevši obavijest da je ponovno stigao u Opatiju, poželjela sam isprobati tehnike s kojima radi, a koje je na ovom području rijetkost sresti i isprobati. Upravo zbog navedenog njegov mi se ponovni dolazak činio kao fantastična prilika da se na vrijeme naručim i isprobam tretmane.

Shibu, indijski terapeut punog imena Veeraserrytharayil Pappu Shibu gostuje u Opatiji od 01. do 31.03. Njegove zanimljive i egzotične terapije posebne su upravo zbog tehnike masaža koje se nazivaju Ayurveda tretmani i masaže.

Masažu koju sam isprobala zove se ABHYANGA, a sadržava posebne tehnike masaža i ulja s umirujućim, antistresnim i detoks djelovanjem.

Indijski terapeut Veeraserrytharayil Pappu Shibu & spisateljica Ivana Grabar 

Tretman ABHYANGA sadržava posebne tehnike masaža i ulja s umirujućim, antistresnim i detoks djelovanjem

Gospodin Shibu i njegova tehnika doslovce su me oduševili! Način na koji ovaj čovjek masira je uistinu poseban doživljaj, kao i ulja koja koristi. Izmasirao mi je svaku koščicu u tijelu: od glave i vrata, uzduž cijelih leđa – pedalj po pedalj, ramena, ruke, kao i noge i stopala. Shibu ima snažne i vrlo duboke pokrete, no izuzetno ugodne i opuštajuće. U toku masaže sam gotovo zaspala, a nakon masaže osjećala sam se kao da lebdim.

Među nama, mislim kako Shibu ima neke super moći i to sam mu nakon tretmana rekla, na što se samo nasmijao. Šalu na stranu, ovaj vrhunski indijski terapeut je izuzetno simpatičan i drag čovjek, a moj je dojam kako ima posebnu energiju. To ćete osjetiti čim ga vidite, a nakon tretmana samo ćete biti sigurni u to.

Osoba sam koja se vrlo često masira zbog problema koje ima. Na masaži sam barem 3 x mjesečno i taj red držim već 5 godina. Posao kojeg radim iziskuje puno sjedenja i rada na kompjuteru. Desno rame i ruka su mi već kronično u problemu, a leđa od sjedenja i nepravilnog držanja dovode me ponekad u situaciju da se ne mogu dići iz kreveta. Redovno kretanje (hodanje i plivanje ljeti), te redovitost u masiranju, održavaju moja leđa kako bih mogla još puno kolumni napisati i barem još dvije / tri knjige izdati, a da se ne ukočim 🙂 Zato se masiram i volim masaže, a upravo je to bio razlog i želja upoznati Shibu i njegove terapeutske tehnike masaža.

Preporuka za Ayurveda tretmane i masaže:

Posebne tehnike masaža i ulja s umirujućim, antistresnim i detoks djelovanjem Abhyanga stoje između 190 i 390 kuna. Tretman Nasya, kojim se tretira vrat, ramena i luce, uz inhalaciju, idealan za sinuse, dišne puteve i alergije, uz cijenu od 380 kuna.
Tretman Shirobhyanga fokusiran je na glavu, vrat i ramena, a izvrstan je lijek protiv mentalnog zamora, s cijenom od 190 do 370 kuna. Tretman Pichu, po cijeni od 200 kuna, ublažava tegobe leđa, artroze, spondiloze i ozlijeda.
Zanimljiv je i tretman Potala Swedam, namijenjen liječenju posljedica artritisa kao što su bol u leđima, ukočenost zglobova, spastička i upalna stanja.

Ovdje se radi se o masaži loptom od tkanine koja se ugrije parom ili uljem. Punjena je biljem, biljnim prahom, prženim listovima biljaka ili pijeskom, a cijena tretmana je 350 kuna. Jednaka je i cijena tretmana Vasti, individualnog tretmana koji pomaže kod boli i napetosti mišića.

Za tretmane kod indijskog majstora, rezervacije termina putem broja telefona 051/202 855 ili e-maila recepcija-wellness@tto.hr

Posebna ponuda u ožujku: Dan žena

Drage žene iskoristite promotivnu dnevnu kartu za wellness za samo 100 kn. Više o ponudi na Facebook stranici THALASSO WELLNESS CENTAR OPATIJA