#DanRužičastihMajica #NasiljePrestajeOvdje

Mihaelu Vukelić poznajem gotovo tri godine. Javila mi se s jednim prekrasnim tekstom kojeg sam kasnije objavila na svome portalu u rubrici „Kolumnist na jedan dan“. Od početka mi je bila posebno nježna, draga… Drugačija djevojka. Sa samo 16 godina pisati TAKO zrelo, pametno.. Oduševila me na prvu, priznajem. Kliknule smo. Kroz komunikaciju i te svoje tekstove pisala je o toj tuzi koju je nosila u sebi, ali ujedno i snazi.. I rekla  mi je.. “Teta Ivana… Kada dođe vrijeme – pustim TO van iz sebe…”

I je. Dogodila se ta priča prošle godine, na Dan ružičastih majica.. Imala sam tu čast objaviti njenu iskrenu priču.. .

O Danu ružičastih majica:

U Hrvatskoj se, šestu godinu za redom, posljednje srijede u veljači, a u cilju povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja, obilježava Dan ružičastih majica. Danas je taj dan, DAN RUŽIČASTIH majica. Prošle godine Mihaelina iskrena ispovijest kroz bila je kroz tekst kolumne na portalu www.pinkpen.com.hr  a ove godine gostovanje u radijskoj Pink parlaonici!

Što je potaklo Mihaelu da se nakon 8 godina otvori i iskreno progovori o svom bolnom iskustvu vršnjačkog nasilja, poslušajte u emisiji koju vam donosim.

Tekst kojeg je Mihaela napisala 2018. : TAJ JEDAN DAN KOJI MI JE PROMIJENIO ŽIVOT  

  • Tekst: Ivana Grabar 
  • Foto: privatni album