OŠ Fran Franković želi nabaviti pametne ploče kako bi učiteljima olakšala predavanje, a kod učenika potaknula kreativnost i interaktivnost za vrijeme školske nastave

Zašto smo pokrenuli inicijativu za nabavu pametnih interaktivnih ploča za našu školu?

U Republici Hrvatskoj djeluje 2085 osnovnih škola, od kojih je 151 školu CarNet već opremio pametnim pločama i to sredstvima EU. Naša škola je bila prijavljena, ali na našu žalost nije upala u prvi krug. Sljedeći ciklus opremanja škola preko CarNet-a kreće tek 2019/2020 godine, kada se oprema sljedećih 700 škola. Nitko ne može garantirati da ćemo i tada ući u uži izbor.

Željeti da naša škola uđe u uži izbor znači istovremeno željeti da neka druga škole ne uđe, i da neko drugo dijete ne dobije priliku za edukaciju sa pametnim pločama. Iz tog razloga smo se sami organizirali kako bi naša djeca imala priliku obrazovati se pod istim uvjetima kao njihovi vršnjaci u Europskoj uniji.

PAMETNE PLOČE VIDEO: 

Što očekujemo od Vas?

Obzirom da učenici čine 20% naše populacije, ali 100% naše budućnosti, molim Vas da podržite našu inicijativu. Uplatu donacije možete izvršiti bankovnom karticom putem online platnog sustava ili direktnom uplatom na račun škole:

OŠ Fran Franković

  • Adresa: Ivana Žorža 17a 51000 Rijeka
  • IBAN: HR3924020061100110373  Erste&Steiermarkische bank d.d., sa naznakom:  „Donacija za pametne ploče – Vaš e-mail“

Svaka Vaša donacija daje veću šansu za svijetlu budućnost našoj djeci!

Što Vam mi obećajemo?

Interaktivne pametne ploče su alat koji učitelju pomaže da probudi spavače u nastavi, da djeca postanu aktivni sudionici obrazovanja, da potičemo kritičko promišljanje kod djece. Primjenom pametne ploče, svako od naših 573 djece, dobit će priliku za rad u dinamičnoj nastavi koja budi interes učenika za gradivo i nudi lakši način za svladavanje nekog predmeta.

Naš cilj nije da učenici samo dobiju znanje. Želimo da dobiju znanje primjenjivo u svakodnevnom životu!

VIŠE O ŠKOLI I PROJEKTU

Tekst / video / foto: PR