Orange Soul

Vrijeme je za nešto slatko..  Taa -daaam! Ovaj hladni kolačić je zasigurno jedan od meni najdražih. Malo sam izmijenila prijašnji recept i sada sam u potpunosti zadovoljna okusima i teksturom. Kada želite nešto zaista brzo,ukusno i osvježavajuće, napravite ga! Okusima je vrlo sličan jaffa keksu ali puno bolji ! Uljepšat će vam i najtmurniji dan. Već s prvom žlicom u ustima natjerat će vas kao Mišo  Kovač, kada na svom koncertu digne ruke, da automatski počnete pjevušiti  i ako baš niste od volje za čaganje – da bar cupkate s noge na nogu. Uživati  ćete sve do posljednje žlice i kada ugledate dno čaše osjećati ćete se kao na kraju svirke svog omiljenog benda i eufornično vikati “hoćemo još, hoćemo jooš!!

Zato odmah sada bacite dvije naranče u škrinju i javite mi što ste pjevušili oblizujući  posljednju žlicu!

RECEPT: *6 porcija

SASTOJCI:

  • Zaleđene naranče (2 komada)
  • Kora jedne naranče
  • Keksi (integralni,piškoti,digestive ili pak u najzdravijoj  varijanti izmiksane zobene pahuljice 250g)
  • Crna čokolada (85% kakaa)

POSTUPAK:

Naranče zaledite na 24 sata. Cijele naranče naribate, a kekse usitnite u multipraktiku. (Ako vam nije dovoljno slatko dodajte žlicu meda). Sve zajedno umijesite  i utisnite u čaše, kalupe ili zdjelice u kojima želite poslužiti. Vratite u škrinju. Bit zaleđene naranče je da sama podloga kolača bude puno “jača”, aroma naranče je potpuna jer iziskuje puno manje suhih sastojaka nego kada bi koristili  svježu naranču. Rastopite tamnu čokoladu (85% kakaa) te napravite mousse. Ja sam ga radila po receptu Hestona Blumenthala. (Čokolada i voda). Možete ga zasladiti medom. Mousse također dodate u čaše i vratite ih u frižider. Koru  jedne naranče ogulite na tanke rezance i bacite na 30 sec. u kokosovo ulje. Dobivenim “čipsom” dekorirajte svaku čašu.

DOBAR TEK ŽELI VAM GOURMET PLAYGROUND

Autor: KATARINA VRENC & GOURMET PLAYGROUND