Na Rab se definitivno vraćam ponovno, to smo već dogovorili. Svakim svojim dolaskom imam sve više i više prijatelja s otoka ljubavi i zbog toga se osjećam posebno zahvalno

U petak 20. listopada u Gradskoj knjižnici Rab, održana je promocija knjige “Život može biti lijep” autorice Ivane Grabar. Promociju za svoju prvu knjigu autorica je održala na Rabu u srpnju 2016. godine. 

Na promociji se autorica kratko dotakla i prve knjige, te najavila njeno drugo izdanje u vrlo skoroj budućnosti. Drugu knjigu “Život može biti lijep”, put do knjige, teme koje su obrađene u knjizi, autorica je u gotovo dvosatnom izlaganju predstavila ženama s Raba. Udubljene i koncentrirane, oduševljene izlaganjem, te vidno emotivne i razdragane Rabljanke nisu krile oduševljenje autoricom, temama kojih se dotakla, primjerima iz života, te korisnim savjetima. 

Nakon predstavljanja knjige, uslijedila su pitanja i odgovori, potpisivanje knjiga, te druženje uz finu zakusku i okrjepu koju su u čast autorici i gošćama pripremili domaćini Grad Rab i Gradska knjižnica Rab.

Na početku večeri autorica se posebno zahvalila domaćinu promocije Gradu Rabu, na organizaciji promocije te pozivu da ponovno posjeti ovaj otok ljubavi. Posebno hvala išlo je i Gradskoj knjižnici Rab na velikoj pomoći u organizaciji ove promocije koja je bilo pripremljena i odrađena savršeno do u detalj. 

Evo što je o promociji na Rabu izjavila sama autorica: 

„Rab je u ovom periodu posebno čaroban. Ulice su mirne i tihe do te mjere da možete čuti vlastite korake. Predivan dan, divni ljudi, plakati o promociji po cijelom gradu Rabu, tako da je bilo gotovo nemoguće ostati ne primijećena 🙂 Posebno predivan i simpatičan prostor za promociju u Gradskoj knjižnici Rab, među knjigama i policama, fantastična organizacija Grada Raba i cjelokupna angažiranost svih uključenih, ostavila me bez daha!

Znate onaj osjećaj kada se nalazite na mjestu gdje ste baš dobro došli, gdje su svi sretni jer ste tu – među njima, gdje vas paze i maze, te sa svakim postupkom i riječju daju vam do znanja koliko im je baš stalo što se tu, na njihovom otoku i u njihovom gradu? E, pa tako sam se ja osjećala cijelo vrijeme ♡

Na Rab se definitivno vraćam ponovno, to smo se već dogovorili. Svakim svojim dolaskom imam sve više i više prijatelja s otoka ljubavi i zbog toga se osjećam posebno zahvalno  – izjavila je autorica Ivana Grabar.

  • Tekst: Pink Pen
  • Foto: Grad Rab / Pink Pen