Nemojte ignorirati svoju intuiciju. Poslušajte što vam govori taj unutarnji glas. Što ste stariji to ćete više razumjeti glasove koje čujete unutar sebe i lakše ćete ih primjenjivati u stvarnom životu.

Neki dan mi je čitateljica postavila pitanje: “Treba li žena vjerovati svojoj intuiciji? Npr. da je partner vara?” Odgovorila sam joj, ali sam se i zamislila.

Imam vrlo izraženu intuiciju i s godinama sam se naučila slušati je. Naučila sam se na onim pogreškama koje sam iskusila u onim situacijama kada je nisam slušala. Da. Često sam se znala oglušiti na taj svoj unutarnji glasić. Mislila sam da kako je taj glasić u meni nešto totalno ludo i bez veze, pa sam slušala svoj razum. I u većini situacija lupila sam glavom o zid, ponekada i prošla kroz njega. A najčešće sam shvatila kako sam debelo pogriješila što nisam slušala intuiciju. I pokajala se zbog tog.

Znate koja je najčešća rečenica bila u tim fazama??? ZNALA SAM!

Da, znala sam da ću pogriješiti / krivo odabrati / odlučiti, a opet sam to napravila! Opet sam se oglušila, a znala sam da radim krivo!! Točno sam znala! … A onda sam, idući puta kada mi je život servirao situaciju da nešto trebam odabrati / odlučiti / riješiti…, dozvolila sam intuiciji da je barem poslušam što mi ima za reći, pa da tek onda odlučim što ću i kako ću dalje.

Koliko ste se puta našli u takvoj situaciji? Koliko ste se puta dvojili oko nečega, lomili se? Cijelo vaše biće urlalo je NEMOJ! Ostani! Pričekaj. Ne srljaj! Ne mijenjaj posao! Ne kupuj to! Ili, napravi taj korak! Kreni! Ili, uh ovdje stvarno nešto smrdi i nije u redu… Koliko puta ste imati te glasove unutar sebe, dok je razum govorio nešto totalno suprotno. Koliko puta?

Previše sam se puta opekla i od tada slušam tog čovječuljka što govori. Toliko puta baš znam osjetiti i namirisati situaciju, imati „onaj feeling“ da nešto nije u redu ili da se smirim jer će sve biti okej. Slušam taj glasić u sebi, ali slušam i svoje tijelo. I ono mi šalje signale, pogotovo o ljudima s kojima imam nekakav zadatak. Taj glasić pomaže mi donijeti velike i važne odluke. Više ništa ne prepuštam slučaju. Za svoj život i svoje odluke čvrsto držim uzde dok imam uključen razum i dok slušam svoju intuiciju.

Kažu da žena ima posebno izraženu intuiciju. Kažu da je svaka žena znala kako je partner vara, samo to nije htjela sama sebi priznati, nije željela čuti taj glasić u sebi. Pođimo svatko do sebe. I ja sam x puta to pomislila dok sam se ljutila što ga svako malo nema doma, što se vraća kasno i što za sve ima opravdanje. Znala sam da se fulja s nekom drugom ženom. Jednostavno sam to osjećala, ali si TO nisam htjela priznati niti u ludilu! Bila sam sigurna kako mi to nikada ne bi napravio jer me voli, jer sam dobra žena, majka, jer izgledam odlično, jer sam toliko mlađa od njega… Jer, jer.. Jer mi je zdrav razum servirao sto i jedno opravdanje, a ja sam svoju intuiciju gurala pod tepih misleći kako sam totalno prolupala i kako zabrijavam gluposti.

Jednostavno, nisam htjela znati! Nisam htjela niti čuti taj svoj unutarnji glasić! Jednostavno BILO MI JE LAKŠE NE ČUTI!

A onda se dogodilo se što se dogodilo. Saznala sam na jako ružan i bolan način. Oporavak je trajao predugo. A možda je moglo i drugačije. Možda sam mogla skratiti svoje muke. Možda sam mogla u korijenu srezati neke stvari… Možda  sam mogla spasiti sebe od tolike boli, poniženja, uvreda i godina oporavka… Možda sam mogla da sam poslušala svog šaptača s ramena.

Nemojte ignorirati svoju intuiciju. Poslušajte što vam govori taj unutarnji glas. Što ste stariji to ćete više razumjeti glasove koje čujete unutar sebe i lakše ćete ih primjenjivati u stvarnom životu.

Intuicija je onaj maleni anđelić koji nam sjedi na desnom ramenu i koji nam uvijek nešto šapuće i upozorava nas. Najčešće se ispostavi kako je u pravu, koliko god ga mi ponekada ne želimo čuti. Da, treba vjerovati tom glasiću. Treba vjerovati intuiciji… Treba se voditi za „tim osjećajem“.

Osluškujte bolje, pitajte svog anđela na ramenu što vam točno šapuće… A zapitajte i svoje srce. Ono će vam dati potvrdu svega što mislite i osjećate.

Autor: Ivana Grabar

  • Foto naslovnice: Maja Stevanović
  • Look: Marella Rijeka / AMEC Rijekatekstil
  • Lokacija: Hotel Milenij Opatija

SVE KOLUMNE AUTORICE – OVDJE 

Kontakt:

Knjige “Pink Pen”, “Život može biti lijep”, kao i Pink planer sa citatima autorice, možete naručiti na mail: marketing@pinkpen.com.hr ili u inbox stranice FB PINK PEN