Specijalno Božićno izdanje “Život kao vino & žene” s potpisom spisateljice Ivane Grabar i sommelierke Sanje Markušić, održano u Infinity baru na Viškovu

Sommelierka Sanja Markušić & spisateljica Ivana Grabar predstavile su u četvrtak 13.12.2018. u Infinity baru na Viškovu zanimljivu kombinaciju vinskih sorti, njihovih karakteristika te ih sljubile sa ženama i otkrile: Da su vina žene, kakve bi žene bile?

Sanja Markušić, MBA, poduzetnica ali i vrsna sommelierka, prezentirala je sorte Vina Deklić te ih povezala s tipom žena, njihovim karakterima, osobinama, temperamentu, pa čak i boji kose, dok je Ivana Grabar, autorica dvije knjige i kolumnistica, svaku prezentiranu sortu vina kao i tip žene začinila svojim citatima i ulomcima, uz degustaciju vina i nazdravljanje, uz odabrane prigodne glazbene brojeve u kojima su opjevane žene, te brojna druga iznenađenja koja su oduševila sve prisutne.

Plavuše, crnke, brinete, crvenokose… Koja je vatrenija, nježnija, britkija, tvrdoglavija, koja je ratnica meka srca, a koja put putuje i ne drži je mjesto, te kojoj sorti vina prema svojim karakteristikama pripada, otkrile su žene na ovoj zanimljivoj i drugačijoj vinskoj radionici koja se u svom specijalnom Božićnom izdanju održala na Viškovu u popularnom Infinity caffe & night baru.

Svi prisutni imali su priliku degustirati odlična Vina Deklić, uživati u Infnity platama (pršut, sir, ombolo, kulen, masline…), ponešto naučiti o vinima, sljubiti se s nekom od predstavljenih sorti i otkirti kojoj pripada, nasmijati se do suza ali i osvojiti lijepe nagrade.

Slijedi velika galerija koju potpisuje poznati riječki fotograf Josip Čekada.

Ovaj neobičan projekt izašao je iz okvira klasične vinske radionice i narastao u pravi stand up show i odličan program u trajanju od 2 sata!

Premijerno projekt je održan početkom 2017. godine i to na prvom riječkom sajmu vina Wine Ri. Nakon toga djevojke su s projektom oduševile Opatiju i to čak dva puta: za Dan žena 2017., kao i na prvom Međunarodnom sajmu vina Kvarner Wine fest 2018., gdje je ova radionica bila jedna od najpopularnijih i medijski najviše popraćena zbog atraktivnosti sadržaja kao i samih prezenterica iste.

Event u Infinity caffe & night baru prvi put odrađen je u klupskom izdanju i produkcijski, kao i vizualno vrlo je atraktivan. Projekt ide dalje s novim elementima i nadogradnjama, a već sada je oduševio sve one koji su ga imali prilike doživjeti. Sanja Markušić, kao i Ivana Grabar žene su s dugogodišnjim medijskim, ali i prezenterskim iskustvom. Njihov nastup je simpatičan, spontan, vrlo zabavan, a ujedno edukativan i zanimljiv. Ulomci i citati koji prate opise i karaktere vina, odnosno žena odabrani su iz knjiga i tekstova autorice Ivane Grabar (2015., 2016., kao i novih kolumni od 2017. do prosinca 2018.). Autorica vrlo iskreno piše o vezama i odnosima, ženama, svakodnevnom životu i upravo zbog toga njeni se tesktovi vrlo pitko, provokativno i slatko sljubljuju s vinima / tipovima žena. 

Projektu u većini prisustvuju žene, ali i muškarci stoga se na kraju radionice tj. show-a održava zabavan kviz znanja o vinu, ali i ženama 😉 

  • Tekst: Pink Pen j.d.o.o / Agencija za promidžbu
  • Fotografije: Josip Čekada
  • Projekt “Život kao vino i žene” potpisuju Sanja Markušić i Ivana Grabar
  • Lokacija: Infinity caffe & night bar
  • Vinar: Vina Deklić