Vaga je simbol za pravdu, a pravda podrazumijeva objektivnost i nepristranost

U astrologiji dvanaest znakova naziva se još i zodijak što u prijevodu znači životinjski krug. Međutim, ako pomno pogledate od čega se taj životinjski krug sastoji vidjet ćete da tu ima svega – životinja, ljudi, ali i predmeta. Astrologija je jezik simbola pa i osobine astroloških znakova možete dokučiti na osnovu likova koji ih predstavljaju.

Tako pripadnici znakova predstavljeni životinjskim likovima doista imaju izražene animalne kvalitete – tako, na primjer, oni rođeni u znaku Ovna u životu često idu glavom kroz zid bez obzira na cijenu; rođeni u znaku Raka povlače se pred izazovima jednako kao i životinja koja ih predstavlja. Horoskopski Jarci ambiciozni su i penju se stepenicama do uspjeha, jednako kao što se kozorog u prirodi penje visoko i spretno po opasnim liticama. Blizanci, Djevica i Vodenjak predstavljeni su ljudskim likovima – stoga su razumni, okrenuti učenju, aktivni u društvu i zajednici, ali također mogu biti hladni i distancirani, stavljajući razum ispred emocija.

Ima jedan znak koji ne spada ni u jednu od te dvije skupine. Riječ je o znaku Vage, a Vaga je, kao što dobro znate – predmet. I upravo to je ono što ovaj znak čini specifičnim i posebnim.

Za početak, Vaga je simbol za pravdu, a pravda podrazumijeva objektivnost i nepristranost. Složit ćete se, to nije osobina životinja, a ni ljudi. Vaga je savršeni taktičar, ona je ta koja svakom zna pristupiti na pravi način, povući se kada je to potrebno, ali i napasti. Doduše, ona to čini vrlo rijetko i to uglavnom kada je u pitanju nepravda, a to je ono što ona jednostavno ne može podnijeti.

Vaga je itekako svjesna kako je u životu važna ravnoteža. Za početak, unutarnja ravnoteža. Oni koji su posloženi i uravnoteženi na unutarnjem planu, bolje funkcioniraju u životu, lakše realiziraju svoje ciljeve, a i ostvaruju kvalitetnije osobne odnose.

Također, Vagu često smatraju i neodlučnom. Ima više razloga za to – ona iz svoje perspektive vidi sve komparativne prednosti, ali i nedostatke svake stvari, tako da joj je jasno da niti jedna njezina odluka niti potez neće biti perfektni i da je uvijek mogla bolje. Zato se ne oklijeva savjetovati s drugima kako bi dobila što jasniji uvid u situaciju prije no što povuče bilo kakav potez. Njoj je posve jasno (što mnogima od nas očito baš i nije) da je više glava pametnije od jedne. I što god napravila u životu nastoji to napraviti sa stilom i mjerom jer je u potpunosti svjesna da ono što šaljemo u svijet dobijemo natrag.

Pa vi sad razmislite što ste to u svijet odaslali…

Tekst: Karin Baloh Martić

“Ljudi i njihove osobnosti oduvijek su me zanimali što me je privuklo i psihološkoj astrologiji. Astrologija mi je otvorila pogled na svijet iz posve nove perspektive učeći me da ga promatram kroz prizmu astroloških simbola. Nadam se da ću i vama odškrinuti vrata tog svijeta.” Karin Baloh Martić 

Kontakt: